МИ РОЗУМІЄМО ВСІХ, ЦІНУЄМО КОЖНОГО РАДІОАМАТОРА!
МЫ ПОНИМАЕМ ВСЕХ И ЦЕНИМ КАЖДОГО РАДИОЛЮБИТЕЛЯ!

We understand everything, we appreciate everyone!
Admin UZ1RR

 


 


Олександр Арбузов
Голова радіоаматорської спілки УДЦР

Доповідна записка

Щодо підсумків проведення
радіомарафонуз з метою визначення
20-ї річниці утворення УДЦР


28 жовтня завершився радіомарафон, який був проведений Спілкою радіоаматорів Українського державного центру радіочастот з метою визначення 20-ої річниці утворення підприємства. Незважаючи на погані умови росповсюдження радіохвиль, особливо на високочастотних діапазонах, учасникам радіомарафону за період з 10 жовтня по 28 жовтня 2016 року спеціальною радіостанцією УДЦР EM20UCRF вдалося провести 4 633 радіозв’язків (QSO) з радіоаматорами 94 країн світу. Це дуже високий результат, який став можливим завдяки добре проведеною роботою на підготовчому єтапі, перш за все продуманими інформаційними заходами, відповідним рівнем координації роботи учасників, а також високим рівнем професійного фаху та майстерністю операторів - учасників радіомарафону.
Як і було анонсовано перед початком радіомарафону, СПС спеціальної радіостанції УДЦР EM20UCRF звучав практично на всіх радіоаматорських діапазонах та всіма видами випромінювання. Так, було проведено радіозв’язків: телеграфом (CW) – 2779; телефоном (SSB) – 797; цифровими видами (BPSK31,BPSK63, BPSK125) – 973; УКХ (діапазони 144 та 432 мГц, в т.ч з використанням радіоаматорського супутника SO-50) - 84.
В апаратному журналі СПС радіостанцїї EM20UCRF зафіксовні радіозв’язки з радіоаматорами 94 країн світу. Найбільшу підтримку нашого заходу своєю активністю та кількістю проведених радіозв’язків проявили радіоаматори наступних країн:
- Німеччина - 491
- Італія - 233
- Польща - 219
- Чехія - 175
- Англія - 148
- Японія - 137
- Франція - 126
- Угорщина - 111.

З радіоаматорами України та країн СНГ проведено відповідно 746 та 874 QSO.
Крім цього, проведені радіозв’язки з радіоаматорами таких екзотичних країн світу, як: Маврикій, о .Родрігес, Мадагаскар, Барбадос, Андорра, Куба, Іран, Нова Каледонія, Реюньон, Соломонови о-ви, Домініканська республіка, Віргінські о-ва (США), Пуерто-Ріко, о. Сан -Томе и Принсіпі, Габон, Сент-Кіттс и Невіс, Ангуілла та іншими.

Дуже приємно відмітити і активність окремих радіоаматорів світу, які, буквально, „ганялися” по різним діапазонам з метою провести якомога більше радіозв’язків зі спеціальною радіостанцією УДЦР EM20UCRF. Так, 83 радіоаматора провели по 3 QSO, 35 – по 4 QSO.
5 QSO провели 5 станцій: HA6VH (Geza Varga,Венгрія), IF9ZWA (Michele Rotolo,Італія), OK1HEH (Eduard Horsky, Чехія), S51AP (Ivan Pacnik, Словенія), UR5MM (Юрій Рудь, м.Привілля, Луганська обл).
6 QSO провели 2 станції: UR4LM (Леонід Степанець, Харківська обл.), UT5TD (Анатолій Кириченко, Харківська обл., ветеран Харківської філії УДЦР)
Абсолютним рекордсменом серед всіх радіоаматорів став US5CB (Іван Кошовий, м.Шпола, Черкаська обл.), наш коллега, працівник Черкаського КРТПЦ, якій провів 9 QSO на різних діапазонах та різними видами випромінювання.

Окремо велике спасибі одному з старійших радіоаматорів Украіни Володимиру Антоновичу Степаненку, який перед початком нашого радіомарафону запропонував та розробив яскравий ювіленний диплом „20 років УДЦР” в електронному вигляді та супроводжував його протягом всьго періоду роботи спеціальної радіостанції УДЦР EM20UCRF. Станом на 28 жовтня 2016 року виконали умови та отримали диплом близько 500 радіоаматорів з 52 країн світу. Процес отримання заявок та оформлення диплому продовжується.
В аматорському радіозв’язку дуже часто практикується використання спеціальних позивних сигналів у всіх країнах світу, з метою визанчення різних подій у житті країн, організацій, важливих та значних спортивних заходів та ін.

Цікаво, що в період проведення радіомарафону спеціальної радіостанції УДЦР EM20UCRF вдалося провести декілька радіозв’язків з іншими спеціальними радіостанціями других країн світу, а саме:
- YU160TESLA (Сербія)) - визначення 160 річниці світового генія Ніколи Тесла;
- AT8GOA (Індія) – в період проведення 8-го саміту БРІКС 15-16 жовтня 2016 г. в м. Гоа, Індія
- AO5GCE (Іспанія, Cartagena) – визначення 80 - річчя Громадянської війни в Іспанії.
- Z370CEF (Македонія) – визначення 70-річчя аматорського радіоклубу "Stevo Patakot" в м.Бітола та інші.
В апаратному журналі спеціальної радіостанції УДЦР зафіксований також радіозв’язок з відомим українським футболістом, нині головним тренером ФК „Динамо” (Київ), Сергієм Ребровим.
Від всієй команди учасників радіомарафону по визначенню 20-ої річниці створення Українського державного центру радіочастот висловлюємо щиру вдячність всім тім радіоаматорам світу, які своєю участю підтримали наш захід, а також персональне спасибі Володимиру, UZ1RR; Володимиру, UY2UA; Олександру, UX7UA; Валерію, UT4UО та Геннадію, UX5UO за їх участь по забезпеченню успішної роботи спеціальної радіостанції УДЦР..

Від Спілки радіоаматорів УДЦР О.І.Арбузов UT3UZ

 

html counterсчетчик посетителей сайта
 

©2015 ЯR WEB Style  

UZ1RR_Updated: суббота, 05. ноября 2016