ПРОТОКОЛ ПОЗАЧЕРГОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ЛРУ від 30 05 2015 г. м.КИЇВ



Клацніть по реєстру для збільшення
 

 

ПРОТОКОЛ

позачергової звітно-виборчої конференції громадської організації
 
«Ліга радіоаматорів України»


м. Київ 30 травня 2015 року



Обрано делегатів: _71_
Прибуло на конференцію: _71_
Отримали мандати: _71__
(список на ____5_____ арк. додається)

Запрошені:
Список запрошених на ___---___ арк. додається)

1.1. Привітальна промова Голови Координаційної ради з проведення позачергової конференції Пащенко В.І.
Шановні делегати, шановні присутні!
Розпочинаємо роботу.
Питання щодо скликання позачергової конференції досить широко висвітлювалось в ЗМІ Координаційною радою, окремими членами ЛРУ та буде неодноразово зазначатися під час проведення цієї конференції відповідно до порядку денного.
Якщо узагальнити – це захист наших з Вами Конституційних прав та свобод: які частково зазначені в п. 4.4. Статуту ЛРУ:
- обирати та бути обраним до керівних органів ЛРУ;
- вносити пропозиції по всіх питаннях дiяльностi структурних пiдроздiлiв та ЛРУ в цілому i вимагати вiдповiдi по суті поставлених питань;
- отримувати iнформацiю про дiяльнiсть ЛРУ.
Все це за останні роки знехтуване керівництвом ЛРУ.
Крім того потребує докорінних змін система діяльності ЛРУ через втілення вимог закону України «Про громадські об’єднання», законності щодо витрачання коштів та відкритої звітності.
Необхідно об’єктивно розібратися с попереднім витрачанням членських внесків. Нарешті завдання обраного Президента та нової команди, на мою думку та багатьох інших членів ЛРУ, - необхідно відійти від організаційно-правової форми «громадська організація», яка для нашого хобі недієздатна та зарекомендувала себе в ЛРУ з самого негативного боку, а з правової сторони – не дозволяє на законних підставах дійсно стати «національною» та отримувати на розвиток радіоспорту від держави підтримку, у тому числі – кошти.
Все це потребує за вимогою Ради ЛРУ 2015 року аналізу, поновлення Конституційних прав членів ЛРУ, наведення законності в діяльності та виправлення грубих помилок.
Бажаю, щоб позачергова конференція пройшла за діловим та принциповим стилем, виключно на вимогах Статуту ЛРУ та законів України.
Передав слово члену Координаційної ради Гострому М.В

1.2. СЛУХАЛИ:

Інформацію про склад мандатної комісії.
Гострий М.В. зазначив, що спосіб та час обрання мандатної комісії не регламентується нормативними документами. Але здоровий глузд свідчить, що є необхідність її обрання або призначення до початку конференції. Це пов’язане з процедурними питаннями реєстрації делегатів, визначенням їх правомочності до початку роботи конференції. В такому разі скорочується час на організаційні питання: мандатна комісія має можливість більш детально вивчити документи делегатів та вчасно зареєструвати делегатів, отримати від них підписи про підтвердження участі в конференції.
З огляду на зазначене, Рада ЛРУ на засіданні (протокол від 30.04.2015 п. 4) обрала мандатну комісію на цю позачергову конференцію ЛРУ у складі:
Семенюк Олександр Феліксович UT7XM, Токар Ігор Олександрович US0LW, Доскоч Іван Михайлович UR5WD. Комісія вже працює в рамках цієї позачергової конференції.

ВИСТУПИЛИ:
Гострий М.В. зазначив, що голосування делегатів тут не потрібне, пропонується взяти до відома.
Прийнято до відома.
Передав слово члену Координаційної ради Філіппову О.Є

1.3. СЛУХАЛИ:
Філіппов О.Є. повідомив, що Мандатна комісія на своєму засіданні (протокол від 12.05.2015 № 1) Головою Мандатної комісії обрала Доскоча Івана Михайловича UR5WD та передав йому слово.
Голова мандатної комісії Доскоч І.М., доповів, що на даний час зареєстровано 64 делегата від 15 областей, та ще представники від Луганської (1 представник) та Донецької (6 представників) областей, які не обиралися відповідно до статуту ЛРУ на конференціях (загальних зборах) цих обласних відділень ЛРУ у зв’язку з неможливістю їх проведення внаслідок бойових дій та проведення антитерористичної операції на зазначених територіях.
Таким чином є наявний кворум. Але з представниками Донецької та Луганської областей Мандатна комісія пропонує Конференції вирішити питання про їх допуск в якості делегатів.

1.4. СЛУХАЛИ:
Доскоч І.М. запропонував вирішити питання щодо допуску 7 представників від Донецької (6) та Луганської (1) ОВ ЛРУ в якості делегатів з зазначених областей рішенням цієї Конференції.

ВИСТУПИЛИ:
Бобров В.Л., Філіппов О.Є. запропонували підтримати пропозицію Мандатної комісії, щодо допуску 7 представників від Донецької та Луганської ОВ ЛРУ в якості делегатів рішенням цієї Конференції.

УХВАЛИЛИ:
Допустити шість представників від Донецької та одного представника від Луганської ОВ ЛРУ рішенням цієї Конференції.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 64, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

Голова мандатної комісії Доскоч І.М. доповів, що таким чином відповідно до протоколу Мандатної комісії № 2 зареєстровано 71 делегат від 17 областей.
Відповідно до п. 5.8 Статуту ЛРУ в роботі Конференції приймає участь делегати з 17 обласних відділень ЛРУ у кількості 71 делегат, що є більшістю.
Конференція ЛРУ являється правомочною.

УХВАЛИЛИ:
2. Затвердити Протокол Мандатної комісії № 2, щодо наявного кворуму та правомочності приймати рішення на цій Конференції.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 71, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

ВИСТУПИЛИ:
Представник клубу «Миколаїв», який запропонував визнати їх представництво на цій Конференції;
Сєріков І.Д., який повідомив, що на останній конференції Одеського ОВ ЛРУ було прийняте рішення щодо виключення клубу «Миколаїв» зі складу Одеського ОВ ЛРУ і тепер вони не мають представництва в будь якому ОВ ЛРУ. Клуб налічує 87 членів з котрих 27 членів підтвердили членство в ЛРУ.
Доскоч І.М., повідомив про клопотання представників клубу «Миколаїв» до мандатної комісії, щодо визнання їх права представляти Миколаївське ОВ на цій Конференції.

ПРОПОНУЄТЬСЯ:
Вирішити питання щодо допуску делегатів від представників клубу «Миколаїв» до мандатної комісії, щодо визнання їх права представляти Миколаївське ОВ ЛРУ на цій Конференції.

СЛУХАЛИ:
Представника юридичної фірми, яка повідомила, що оскільки цього питання немає в порядку денному то розгляд його буде порушенням чинного законодавства.
Бобров В.Л., запропонував це питання не голосувати, та взяти до відома.
Прийнято до відома.

1.5. СЛУХАЛИ:
Зельдін І.Л. щодо обрання головуючого та секретаря на засіданні, зазначив, що для ведення позачергової конференції ЛРУ, підтримки регламенту та порядку, фіксації виступів нам потрібно обрати Головуючого та Секретаря конференції.
За проведеними консультаціями з членами ЛРУ, в тому числі з членами організаційного комітету є пропозиція обрати:
Головуючим на конференції Боброва Віктора Леонідовича UT3UV.
Секретарем на конференції Кияницю Сергія Володимировича UT7UK.
Є пропозиція проголосувати списком.

УХВАЛИЛИ:
Обрати Головуючим на конференції Боброва Віктора Леонідовича UT3UV та Секретарем на конференції Кияницю Сергія Володимировича UT7UK

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 71, “ПРОТИ” – 0 , “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте

1.6. СЛУХАЛИ:
Бобров В.Л. запропонував висунути кандидатури в склад Лічильної комісії у кількості 3 членів ЛРУ – з числа делегатів.

ВИСТУПИЛИ:
Зельдін І.Л. запропонував обрати членами лічильної комісії Марцинюка В.П., Помазова А.В., Росляка А.В.
Є пропозиція проголосувати списком.

УХВАЛИЛИ:
Затвердити Лічильну комісію у складі:
1. Марцинюк В.П.
2. Помазов А.В.
3. Росляк А.В.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 70, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 1, Не голосувало –0
Рішення прийняте.

ВИСТУПИЛИ:
Бобров В.Л. надав слово члену Лічильної комісії Помазову А.В. для оголошення протоколу № 1 Лічильної комісії. Головою Лічильної комісії обрано Марцинюка В.П.
Прийнято до відома.

1.7. СЛУХАЛИ:
Бобров В.Л. зазначив, що порядок денний та регламент конференції затверджено Радою ЛРУ (протокол від 30.04.2015), своєчасно опубліковані в доступних ЗМІ. Вони є в документах, отриманих кожним делегатом.
Є пропозиція затвердити зазначений порядок денний та регламент.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 71, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0
Рішення прийняте

1.8. СЛУХАЛИ:
Зельдін І.Л. зазначив, що для скликання позачергової конференції ЛРУ був створений організаційний комітет, з членів якого була обрана Координаційна Рада, як робочий орган. В своїй роботі Координаційна Рада керувалася нормами законів України та Статуту ЛРУ, а саме:
ч. 4 ст. 98 ЦКУ:
4. Порядок скликання загальних зборів визначається в установчих документах товариства. Учасники товариства, що володіють не менш як десятьма відсотками голосів, можуть вимагати скликання загальних зборів.
Якщо вимога учасників про скликання загальних зборів не виконана, ці учасники мають право самі скликати загальні збори.
ст. 3 закону України «Про громадські об’єднання»
1. Громадські об'єднання утворюються і діють на принципах:
2) самоврядності;
Самоврядність передбачає право членів (учасників) громадського об'єднання самостійно здійснювати управління діяльністю громадського об'єднання відповідно до його мети (цілей), визначати напрями діяльності, а також невтручання органів державної влади, інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування в діяльність громадського об'єднання, крім випадків, визначених законом.
4) рівності перед законом;
Рівність перед законом передбачає, що громадські об'єднання є рівними у своїх правах та обов'язках відповідно до закону з урахуванням організаційно-правової форми, виду та/або статусу такого об'єднання.

ч. 8, 9 ст. 5.8. Статуту ЛРУ:
В разi потреби Радою ЛРУ або за вимогою не менше нiж 1/3 вiд загальної кiлькостi iндивiдуальних членiв ЛРУ може бути скликана позачергова конференцiя ЛРУ.
Дата, мiсце проведення, порядок денний та регламент роботи конференцiї ЛРУ визначається Радою ЛРУ i доводиться до вiдома членiв ЛРУ не пiзнiше нiж за мiсяць до початку роботи конференцiї.
Обґрунтовані численні звернення від більшості (14) Голів обласних (регіональних) відділень ЛРУ до Президента ЛРУ Грищенка В.В. про перенесення часу проведення звітно-виборчої Конференції ЛРУ з вересня 2014 року на більш пізній та зручний час були ним проігноровані.
Після проведення так званої Конференції 6-7.09.2014 р. та опублікування без підписів Протоколу цієї конференції, у великої кількості членів ЛРУ, Голів обласних підрозділів ЛРУ, та навіть керівників, членів Виконкому ЛРУ (віце-президентів, Голів комітетів); Ревізійної комісії ЛРУ виникла обґрунтована підозра в неправомочності цієї конференції. Запити про отримання протоколу мандатної комісії, лічильної комісії, переліку учасників конференції з боку Президента Грищенко В.В. були проігноровані.
З огляду на зазначену ситуацію, керуючись принципами самоврядності, визначеними в ст. 3 закону України «Про громадські об’єднання» та відповідно до п. 4 ст. 98 Цивільного кодексу України, ч. 8 ст. 5.8. Статуту ЛРУ, 30 вересня 2014 року був створений Організаційний комітет та обрана Координаційна Рада з проведення позачергової Конференції ЛРУ в якості ініціативної групи (протокол Організаційного комітету № 1 та протокол Координаційної Ради № 1 додаються). Відповідні документи направлені до Президента ЛРУ Грищенко В.В., проте відповіді від нього не отримано.
Для з’ясування правомочності Конференції 6-7.09.2014 р до Президента ЛРУ Грищенка В.В. направлена заява для отримання необхідної інформації (додається), Але по суті отримана відписка , де вказується, що дані документи знаходяться в якомусь підрозділі ЛРУ (мандатній комісії), якого не існує та будуть надані пізніше (відповідь додається). Документи, незважаючи на обіцянку, на протязі 5 місяців так і не надійшли. На нагадування через 3 місяці президенту ЛРУ Грищенку В.В. про його обіцянку надати документи, відповіді не надійшло (додається). Крім того, за цей період з’ясовано, що до суду Грищенком В.В. надані спотворені (недостовірні) дані про склад та чисельність членів ЛРУ, тому встановити чисельність членів ЛРУ неможливо. На нашу думку, це зроблено навмисно, для перешкоджання скликання Конференції ЛРУ. Адже відповідно до ч. 8. п. 5.8 Статуту ЛРУ право скликання Конференції має Рада ЛРУ або за індивідуальною вимогою 1/3 членів ЛРУ. Таким чином, на нашу думку, Президент ЛРУ Грищенко В.В. свідомо перешкоджає скликанню позачергової Конференції ЛРУ, навмисно не надає дані про структуру та кількісний склад ЛРУ та в цілому перешкоджає діяльності ЛРУ на правових засадах, тим самим намагається обмежити Конституційні права громадян.
Заручившись підтримкою своїх громад – відділень ЛРУ, Голови ОВ, члени Виконкому, голови комітетів та комісій направляли до Президента ЛРУ Грищенко В.В. вимоги про проведення відповідно до Статуту ЛРУ засідання Ради ЛРУ з метою вирішення питання щодо проведення позачергової Конференції ЛРУ. Аналогічні копії направлялися до Координаційної ради з проведення позачергової конференції. Але знову з боку Президента ЛРУ ніяких відповідей не отримано.
Кількість керівників обласних відділень, які надіслали до Координаційної ради копії своїх вимог про термінове (за допомогою засобів зв’язку) скликання Ради ЛРУ, склало 14 з 27. Також надійшли копії від 7 членів керівного складу ЛРУ 2012 року (члени Виконкому, голови комітетів і колегії суддів). 29.04.2015 надійшла ще одна копія вимог з проведення Ради ЛРУ та позачергової конференції від голови комітету, тобто надійшло 8 копій вимог з 14 осіб керівного складу.
Таким чином, кількість членів Ради ЛРУ, що вимагає проведення Ради ЛРУ склала 22 особи та є більшістю з 41 членів Ради 2012 року. До них приєдналися понад 600 членів ЛРУ, які вимагають через свої індивідуальні вимоги скликання позачергової конференції ЛРУ та висловили недовіру чинному керівництву ЛРУ. Аналогічні документи направлені в ЛРУ, проте Президент ЛРУ Грищенко В.В. не приймає ніяких рішень по цих питаннях, тобто допускає бездіяльність.
Координаційна рада з проведення позачергової конференції ЛРУ на своєму засіданні розглянула дану ситуацію та відповідно до п.4 ст. 98 Цивільного кодексу України, ст. 3 закону України «Про громадські об’єднання» та ч. 8 ст. 5.8. Статуту ЛРУ прийняла рішення взяти функції на себе щодо організації скликання та проведення позачергової конференції ЛРУ (підстава - Протокол Координаційної Ради Організаційного комітету з проведення позачергової конференції ЛРУ від 25.04.2015 № 2 - додається). Одночасно копія протоколу про прийняте рішення та пропозиції Президенту ЛРУ Грищенко В.В. щодо спільної підготовки Конференції ЛРУ були направлені до ЛРУ, але відповіді не надійшло.
Засідання Ради ЛРУ відповідно до ч. 5 п. 1 ст. 11 Закону України «Про громадські об’єднання» проведено за допомогою засобів зв’язку в єдиній мережі Інтернет електронною поштою та відповідно до ч. 3 п. 5.18 Статуту ЛРУ здійснено шляхом письмового (заочного по пошті) голосування на протязі шести робочих днів, починаючи з 30.04.2015 року.
Більшістю членів Ради ЛРУ прийнято рішення про проведення позачергової конференції ЛРУ 30.05.2015 року. Відповідно до вимог чинного законодавства та Статуту ЛРУ визначений порядок денний та регламент проведення позачергової Конференції ЛРУ, оголошено про проведення заходу в газеті «Голос України» та інших доступних для Координаційної Ради засобах масової інформації (копія Протоколу засідання Ради ЛРУ додається).

УХВАЛИЛИ:
Схвалити (підтвердити) рішення Ради ЛРУ про скликання позачергової Конференції ЛРУ в м. Києві 30 травня 2015 р.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 70, “ПРОТИ” – 1, “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0
Рішення прийняте

2.1. СЛУХАЛИ:
Керівник колективної радіостанції UT7UZA Сергієнко М.І. повідомив про підготовку до проведення міжнародного заходу в Україні на базі НТУУ КПІ: "90 років з дня відкриття першої клубної аматорської радіостанції в Україні та колишньому СРСР - R1KPI, етапи її діяльності (R1KPI, EU-RA-58, UB5KAG, UK5UAS, UT4UWV, UT7UZA).

ПРОПОНУЄТЬСЯ:
Підтримати заплановані заходи щодо проведення міжнародного заходу в Україні на базі НТУУ КПІ: "90 років з дня відкриття першої клубної аматорської радіостанції в Україні та колишньому СРСР - R1KPI, етапи її діяльності (R1KPI, EU-RA-58, UB5KAG, UK5UAS, UT4UWV, UT7UZA), надавши інформаційну підтримку та членам ЛРУ прийняти участь як в підготовці, так і в проведенні заходу.

Прийнято до відома.

2.2. СЛУХАЛИ:
Гострий М.В., як Голова Ревізійної комісії прозвітував про стан дотримання Статуту ЛРУ, законодавчих актів України Виконкомом ЛРУ, Радою ЛРУ, ОО ЛРУ, структурними підрозділами ЛРУ та результати перевірок фінансово-господарської діяльності в ЛРУ. Доповів конференції висновки Ревізійної комісії щодо легітимності рішень Ради ЛРУ 2013 року та Конференції ЛРУ 2014 року в Затоці. Протокол №13 засідання Ревізійної комісії ЛРУ додається.

УХВАЛИЛИ:
Схвалити звіт Ревізійної комісії. З урахуванням навмисного обмеження зі сторони Президента ЛРУ Грищенко В.В. доступу до перевірки, рекомендувати новообраному керівництву ЛРУ провести аудиторську перевірку стану фінансової та іншої діяльності ЛРУ за останні 3 роки та дозволити витратити на це відповідні кошти ЛРУ згідно з договором з аудиторами.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 69, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 2, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

2.3. СЛУХАЛИ:
Обговорення результатів діяльності Виконкому ЛРУ, Ради ЛРУ, комітетів, колегії суддів, ОВ ЛРУ, Ревізійної комісії та прийняття рішення. (Висловлення недовіри Президенту, першому віце-президенту, віце-президентам ЛРУ, Раді ЛРУ, Ревізійній комісії ЛРУ, головам комітетів та QSL-бюро та дострокове припинення їх повноважень (можливо, іншим посадовим особам чи керівним органам. Висловлення недовіри особам, причетним до фальсифікації проведення нібито конференції 2014 року).
Виступи делегатів з пропозиціями.

ВИСТУПИЛИ:
Бобров В.Л., доповів про неправомірне включення до складу делегації на Конференцію ЛРУ 6-7 вересня 2014 року 3-х членів від київського міського радіоклубу та про інші порушення в діях Президента ЛРУ Грищенка В.В. та Ради ЛРУ.
Делегат Конференції – президент київського міського радіоклубу Мошенський А.В., підтвердив цю інформацію Боброва В.Л.
У зв’язку з вищевикладеним Бобров В.Л., запропонував висловити недовіру Президенту, першому віце-президенту, віце-президентам ЛРУ, Раді ЛРУ, Ревізійній комісії ЛРУ, головам комітетів та керівнику QSL-бюро, які були обрані на конференції ЛРУ 6-7 вересня 2014 року та достроково припинити їх повноваження;
Зельдін І.Л., доповів, що в матеріалах Солом’янського районного суду м.Києва за позовом чотирьох членів ЛРУ до ЛРУ, присутня письмова інформація президента ЛРУ Грищенка В.В., щодо кількісного складу ЛРУ, де зазначено, що ЛРУ складається з 9 обласних відділень. А де інші області? Розчинилися в часі? Далі відбувається взагалі незрозуміла ротація членів ЛРУ в областях. Чисельність Одеського та Миколаївського ОВ ЛРУ збільшується з 94 до 649 та з 160 до 772 членів відповідно. Задав це питання віце-президенту ЛРУ Заскалеті Ю.О., де поділися інші області і що вони сплачували 25 років підряд? Вони приймали участь в Конференціях ЛРУ і в кінець кінців обирали президентом Грищенка та його команду! На що він відповів, що інші області платили пожертву (дослівно - платили пожертвование (рос.)) ЛРУ.
Зельдін І.Л., запропонував висловити недовіру Президенту ЛРУ, першому віце-президенту ЛРУ, віце-президентам ЛРУ, Раді ЛРУ, Ревізійній комісії ЛРУ, головам комітетів ЛРУ та керівнику QSL-бюро, які були обрані на нелегітимній конференції ЛРУ 6-7 вересня 2014 року та припинити їх повноваження;
Ігнатов Георгій UT1HT виступив з інформацією про протиправні дії керівництва ЛРУ у відношенні до колегії суддів ЛРУ пов’язаних з самовільним використанням голосів колегії суддів у важливих питаннях ЛРУ та запропонував висловити недовіру Президенту ЛРУ, першому віце-президенту ЛРУ, віце-президентам ЛРУ, Раді ЛРУ, Ревізійній комісії ЛРУ, головам комітетів ЛРУ та керівнику QSL-бюро, які були обрані на конференції ЛРУ 6-7 вересня 2014 року та достроково припинити їх повноваження;
Занюк І.І., виступив з інформацією, що в Рівненському ОВ ЛРУ є всі необхідні документи які оформлені належним чином щодо сплати членських внесків на рахунок ЛРУ. Які ж це можуть бути пожертви?
Занюк І.І., запропонував винести на рішення Конференції таку редакцію ухвали: «Висловити недовіру Президенту ЛРУ, першому віце-президенту ЛРУ, віце-президентам ЛРУ, Раді ЛРУ, Ревізійній комісії ЛРУ, головам комітетів ЛРУ та керівнику QSL-бюро, які були обрані на конференції ЛРУ 6-7 вересня 2014 року та достроково припинити їх повноваження, а також новообраному керівництву ЛРУ в разі виявлення аудиторською перевіркою фактів нанесення збитків ЛРУ вжити усіх заходів для відшкодування таких збитків за рахунок винних осіб, в т.ч. поданням позову до суду.»

УХВАЛИЛИ:
Висловити недовіру Президенту ЛРУ, першому віце-президенту ЛРУ, віце-президентам ЛРУ, Раді ЛРУ, Ревізійній комісії ЛРУ, головам комітетів ЛРУ та керівнику QSL-бюро, які були обрані на конференції ЛРУ 6-7 вересня 2014 року та достроково припинити їх повноваження. Новообраному керівництву ЛРУ в разі виявлення аудиторською перевіркою фактів нанесення збитків ЛРУ вжити усіх заходів для відшкодування таких збитків за рахунок винних осіб, в т.ч. поданням позову до суду.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 71, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0
Рішення прийняте

2.4. СЛУХАЛИ:
Бобров В.Л. зазначив, що на підставі ст. 3 закону «Про громадські об’єднання»: право членів (учасників) громадського об'єднання самостійно здійснювати управління діяльністю громадського об'єднання та на підставі ст. 5.8. Статуту ЛРУ, де зазначено, що вищим керівним органом ЛРУ є конференція ЛРУ, яка має право приймати у межах законодавства всі рішення, що стосуються діяльності ЛРУ, делегатам конференції надано право визначитися та прийняти рішення про легітимність або не легітимність засідання Ради ЛРУ в 2013 році та конференції ЛРУ в 2014 році.

УХВАЛИЛИ:
Визнати нелегітимним засідання Ради ЛРУ 14-15 вересня 2013 року та неправочинними рішення Ради ЛРУ, прийняті на засіданні 14-15 вересня 2013 року та визнати нелегітимною звітно-виборчу Конференцію ЛРУ 6-7 вересня 2014 року та неправочинними рішення звітно-виборчої Конференції ЛРУ, прийняті на засіданні 6-7 вересня 2014 року.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 69, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 2, Не голосувало – 0
Рішення прийняте.

2.5.1. СЛУХАЛИ:
Бобров В.Л. зазначив, що на посаду Президента ЛРУ на 2015-2016 роки надійшла одна пропозиція по кандидатурі: Самарцев Борис Борисович UT7UT.
Запропонував надати ще кандидатури на посаду Президента ЛРУ

ВИСТУПИЛИ:
Від Запорізького обласного підрозділу запропоновано на посаду Президента ЛРУ Гострого М.В.
Гострий М.В. взяв самовідвід на користь Самарцева Б.Б.
Виступив Самарцев Б.Б., з короткою програмною промовою. Він зазначив, що будемо працювати командою:
1) повний фінансовий аудит ЛРУ і публікація результатів перевірки в ЗМІ.
2) підготовка організаційно-правового статусу ЛРУ у відповідності до діючого законодавства України та винесення цього питання на наступну Конференцію ЛРУ.
3) розробка нового Регламенту аматорського зв’язку відповідно українським та міжнародним вимогам.
4) оптимізація роботи національного QSL-бюро та мінімізація витрат на відправку пошти.
5) прозора та регулярна звітність по підсумках діяльності команди на офіційному сайті ЛРУ.
6) пошук рішень наповнення бюджету ЛРУ за рахунок спонсорів.

УХВАЛИЛИ:
Обрати Президентом ЛРУ на 2015-2017 роки Самарцева Бориса Борисовича UT7UT

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 68, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 3, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

2.5.2. СЛУХАЛИ:
Президент ЛРУ Самарцев Борис Борисович UT7UT запропонував, враховуючи на протязі років протокольне накопичення різних комітетів, які утворювалися рішеннями конференцій, але не скасовувалися, скасувати всі раніше існуючи назви та кількість комітетів та колегій ЛРУ.

УХВАЛИЛИ:
Скасувати всі раніше існуючи назви та кількість комітетів та колегій ЛРУ, які визначалися попередніми Конференціями ЛРУ.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 70, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 1, Не голосувало – 0
Рішення прийняте

СЛУХАЛИ:
Президент ЛРУ Самарцев Борис Борисович UT7UT запропонував затвердити комітети та колегії у складі:
1. Комітет аматорського радіозв’язку на коротких хвилях (далі – КХ-комітет).
2. Комітет аматорського радіозв’язку на ультракоротких хвилях (далі – УКХ-комітет).
3. Комітет аматорського радіоспорту (далі – Спортивний комітет).
4. Комітет менеджерів дипломних програм та нагород (далі – Дипломний комітет).
5. Комітет зі спортивної радіопеленгації, спортивного радіоорієнтування (далі – Комітет ARDF).
6. Комітет з підтримки молоді (далі – Комітет ПМ).
7. Комітет з підтримки радіоаматорів з обмеженими фізичними можливостями та похилого віку (далі – Комітет ПРПВ).
8. Колегія суддів ЛРУ з аматорського радіоспорту (далі – Колегія суддів).
9. Правовий комітет.

ВИСТУПИЛИ:
Бобров В.Л. запропонував затвердити комітети та колегії у складі, запропонованому Президентом ЛРУ Самарцевим Б.Б.

УХВАЛИЛИ:
Затвердити комітети та колегії у складі:
1. Комітет аматорського радіозв’язку на коротких хвилях (далі – КХ-комітет).
2. Комітет аматорського радіозв’язку на ультракоротких хвилях (далі – УКХ-комітет).
3. Комітет аматорського радіоспорту (далі – Спортивний Комітет).
4. Комітет менеджерів дипломних програм та нагород (далі – Дипломний комітет).
5. Комітет зі спортивної радіопеленгації, спортивного радіоорієнтування (далі – Комітет ARDF).
6. Комітет з підтримки молоді (далі – Молодіжний комітет).
7. Комітет з підтримки радіоаматорів з обмеженими фізичними можливостями та похилого віку (далі – Комітет ПРПВ).
8. Колегія спортивних суддів ЛРУ з аматорського радіоспорту (далі – Колегія спортивних суддів).
9. Правовий комітет.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 65, “ПРОТИ” – 5, “УТРИМАЛИСЬ” –1, Не голосувало – 0
Рішення прийняте.

2.5.3. СЛУХАЛИ:
Президент ЛРУ Самарцев Б.Б. UT7UT зазначив, що відповідно до п. 5.10. Статуту ЛРУ Рада ЛРУ формується на засадах рівного представництва вiд кожного обласного (АР Крим, м.м.Київ та Севастополь) вiддiлення ЛРУ, повноважними представниками яких є голови вiдповiдних Рад (по посадi). До складу Ради ЛРУ також входять: президент, перший вiце-президент, вiце-президенти, секретар Виконкому, голови комiтетiв та комiсiй, керiвник QSL-бюро ЛРУ, керiвник офiцiйного друкованого органу ЛРУ, начальник ЦСТРК ТСО України, вiдповiдальний за оформлення спецiальних позивних сигналiв (СПС), голова колегiї суддiв з радiоспорту та представники iнших органiзацiй (за рiшенням конференцiї ЛРУ). Проте, керівник офiцiйного друкованого органу ЛРУ, начальник ЦСТРК ТСО України, вiдповiдальний за оформлення спецiальних позивних сигналiв (СПС) в запропонованої структурі ЛРУ за посадами відсутні
Пропонується до складу Ради ЛРУ включити за посадами Голів вiдповiдних Рад обласних (АР Крим, місць Київ та Севастополь) вiддiлень ЛРУ, президента, першого вiце-президента, вiце-президентів, секретаря Виконкому, голів комiтетiв, керiвника QSL-бюро ЛРУ, Голову колегії суддiв з радiоспорту.

УХВАЛИЛИ:
До складу Ради ЛРУ включити за посадами: Голів вiдповiдних Рад обласних (АР Крим, міст Київ та Севастополь) вiддiлень ЛРУ, президента ЛРУ, першого вiце-президента ЛРУ, вiце-президентів ЛРУ, секретаря Виконкому ЛРУ, голів комiтетiв, керiвника QSL-бюро ЛРУ, Голову колегії суддiв ЛРУ з аматорського радiоспорту. Посади керівника офiцiйного друкованого органу ЛРУ, начальника ЦСТРК ТСО України, вiдповiдального за оформлення спецiальних позивних сигналiв (СПС) вважати вакантними до внесення відповідних змін у Статут ЛРУ щодо структури Ради ЛРУ.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 71, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.
СЛУХАЛИ:
Бобров В.Л. UT3UV зазначив, що на попередніх конференціях вибирали секретаря Виконкому ЛРУ та керівника QSL-бюро ЛРУ, хоча це відповідає п. 5.11 статуту ЛРУ і є функцією Ради ЛРУ. Незручність обрання членів ЛРУ за зазначеними посадами полягає у тому, що при їх добровільному складанні повноважень – ці посади залишаються вакантними до наступної конференції, а тимчасово призначені не мають право приймати участь в роботі Виконкому та Ради ЛРУ.
Запропоновано скасувати всі призначення на попередніх конференціях ЛРУ на посади секретаря Виконкому ЛРУ, керівника QSL-бюро ЛРУ та неіснуючої за статутом ЛРУ посади секретаря ЛРУ. Доручити Раді ЛРУ призначити секретаря Виконкому ЛРУ та керівника QSL-бюро ЛРУ та головного бухгалтера відповідно до процедури, визначеної Статутом ЛРУ.

УХВАЛИЛИ:
Скасувати всі призначення на попередніх конференціях ЛРУ на посади секретаря Виконкому ЛРУ, керівника QSL-бюро ЛРУ та неіснуючу за статутом ЛРУ посаду секретаря ЛРУ. Доручити Раді ЛРУ призначити секретаря Виконкому ЛРУ та керівника QSL-бюро ЛРУ.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 70, “ПРОТИ” – 1, “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0
Рішення прийняте

2.5.4. СЛУХАЛИ:
Президент ЛРУ Самарцев Б.Б. UT7UT запропонував на посади:
Першого віце-президента: Ананьєва Олександра UT7UV;
Віце - президентами: Давиденка Дмитра UT7UJ, Кияницю Сергія UT7UK, Реброва Сергія UT5UDX.

ВИСТУПИЛИ:
Бобров В.Л. запропонував голосувати списком.
Сєріков І.Д. запропонував голосувати поіменно.

УХВАЛИЛИ:
за голосування списком:

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 65, “ПРОТИ” – 5, “УТРИМАЛИСЬ” – 1, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

УХВАЛИЛИ:
Обрати на посади:
Першого віце-президента: Ананьєва Олександра UT7UV;
Віце - президентами: Давиденка Дмитра UT7UJ, Кияницю Сергія UT7UK, Реброва Сергія UT5UDX.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 70, “ПРОТИ” – 1, “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

СЛУХАЛИ:
Президент ЛРУ Самарцев Б.Б. UT7UT запропонував на посади Голів комітетів та комісії:
КХ-комітету: Євтушенко Олега US7UX
УКХ-комітету: Баранова Вячеслава UT5DL або Горець Ю. UT5EL
Спортивного комітету: Доскоча Івана UR5WD
Дипломного комітету: Степаненка Володимира UZ1RR
Комітету ARDF: Веліканова Миколу UT1UC
Комітету ПМ: Маліновського Юрія UT5UO
Комітету ПРПВ: Помазова Андрія UR3LTD
Колегії спортивних суддів: Ігнатова Георгія UT1HT
Правового комітету: Гуртового Володимира US7IGN

ВИСТУПИЛИ:
Президент ЛРУ запропонував голосувати поіменно.
Бобров В.Л. запропонував за кандидатури на посади Голів, де запропоновано кілька кандидатур, голосувати за рейтинговим голосуванням.
Прийнято до відома.

УХВАЛИЛИ:
Обрати на посаду Голови КХ-комітету: Євтушенко Олега US7UX

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 67, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 4, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте

ВИСТУПИЛИ:
Баранов В. зняв свою кандидатуру з голосування на посаду Голови УКХ комітету.
Президент ЛРУ запропонував до голосування кандидатуру Горець Ю. UT5EL на посаду Голови УКХ комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 71, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте

ВИСТУПИЛИ:
Президент ЛРУ доповів що кандидат на посаду Голови комітету ARDF Веліканов Микола UT1UC зняв свою кандидатуру.
Головуючий Бобров В.Л., звернувся до бажаючих зайняти цю вакансію.
Бажаючи відсутні.
Делегати Конференції запропонували об’єднати склад Спортивного та ARDF комітетів, до наступної Конференції;

УХВАЛИЛИ:
Об’єднати склад Спортивного та ARDF комітетів, до наступної Конференції;

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 63, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 8, Не голосувало –0.
Рішення прийнято.

ВИСТУПИЛИ:
Президент ЛРУ запропонував до голосування кандидатуру Доскоча Івана UR5WD на посаду Голови спортивного комітету.
Запропоновано альтернативну кандидатуру Сєрікова Ігора UT7QF

УХВАЛИЛИ:
Кандидатура Доскоча Івана UR5WD на посаду Голови спортивного комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 56, “ПРОТИ” – 1, “УТРИМАЛИСЬ” – 14, Не голосувало –0.
Рішення прийнято.
УХВАЛИЛИ:
Кандидатура Сєрікова Ігора UT7QF на посаду Голови спортивного комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 10, “ПРОТИ” – 4, “УТРИМАЛИСЬ” – 18, Не голосувало – 39
Рішення не прийнято.

ВИСТУПИЛИ:
Президент ЛРУ запропонував до голосування кандидатуру Маліновського Юрія UT5UO на посаду Голови Молодіжного комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 70, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 1, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

ВИСТУПИЛИ:
Президент ЛРУ запропонував до голосування кандидатуру Помазова Андрія UR3LTD на посаду Голови Комітету ПРПВ.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 67, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 4, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

ВИСТУПИЛИ:
Президент ЛРУ запропонував до голосування кандидатуру Ігнатова Георгія UT1HT на посаду Колегії спортивних суддів .

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 63, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 8, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

ВИСТУПИЛИ:
Президент ЛРУ запропонував до голосування кандидатуру Гуртового Володимира US7IGN на посаду Голови Правового комітету.
Запропонована альтернативна кандидатура Пащенка В.І. UT2UQ
Пащенко В.І. UT2UQ зняв свою кандидатуру на користь Гуртового Володимира US7IGN.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 68, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 3, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

ВИСТУПИЛИ:
Президент ЛРУ запропонував до голосування кандидатуру Степаненка Володимира UZ1RR на посаду Голови Дипломного комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 61, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 10, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

2.6. СЛУХАЛИ:
Бобров В.Л. зазначив, що є пропозиція обрати Ревізійну комісію у складі 5 членів ЛРУ, бажано, досвідчених в цьому напрямку спеціалістів.
Є пропозиція включити до списку кандидатів Ревізійної комісії Семенюка Олександра Феліксовича UT7XM, та запропонував надавати інші кандидатури.



ВИСТУПИЛИ:

Депутати Конференції запропонували обрати в складі 5, інші в складі 3 членів ЛРУ.

УХВАЛИЛИ:
Обрати Ревізійну комісію у складі 5 членів ЛРУ.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 68, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” –3, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

УХВАЛИЛИ:
Обрати Ревізійну комісію у складі 3 членів ЛРУ.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 11, “ПРОТИ” – 34, “УТРИМАЛИСЬ” – 1, Не голосувало – 25.
Рішення не прийняте.

ВИСТУПИЛИ:
Кияниця С.В. UT7UК та Дубінкін А.І. UT5ZA запропонували обрати Ревізійну комісію у складі:
1. Гострий М.В.
2. Вотінов В.Г.
3. Буцан В.І.
4. Ступін А.А.
5. Семенюк О.Ф.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 67, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 4, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

2.7. СЛУХАЛИ:
Головуючий Бобров В.Л., зазначив, що починаючи з конференції 2012 року тривають різні трактування розміру членських внесків: 30 або 50 грн. Це сталося внаслідок не зовсім зрозумілого голосування на Конференції 2012р. по цьому питанню. Запропонував проголосувати за розмір щорічного членського внеску в ЛРУ в сумі 50 грн., але якщо хтось з членів ЛРУ бажає внести суму більше ніж 50 грн., залишити на його розсуд.

ВИСТУПИЛИ:
Бобров В.Л., - 50 грн.
Ананьєв О. - 100 грн.
Сєріков І.Д. – зняти це питання до наступної Конференції;

УХВАЛИЛИ:
Встановити на 2015 рік щорічний членський внесок в ЛРУ в розмірі 50 гривень. Доручити Виконкому на чолі з Президентом ЛРУ на протязі 14 робочих днів з дня проведення цієї Конференції розробити процедуру та довести інформацію щодо сплати членських внесків всім членам ЛРУ, через публікацію на офіційному сайті.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 71, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

2.8. СЛУХАЛИ:
Бобров В.Л. та Президент ЛРУ Самарцев Б.Б., відповідно до вимог закону України «Про громадські об’єднання» запропонував надати Президенту ЛРУ Самарцеву Б.Б., та першому віце-президенту ЛРУ Ананьєву О.В., право представляти ЛРУ у правовідносинах з державою та іншими особами і вчиняти дії від імені громадського об'єднання без додаткового уповноваження, підписувати фінансові документи.

УХВАЛИЛИ:
Надати Президенту ЛРУ Самарцеву Б.Б., та першому віце-президенту ЛРУ Ананьєву О.В., право представляти громадську організацію “Ліга радіоаматорів України” у правовідносинах з державою та іншими особами і вчиняти дії від імені цього громадського об'єднання без додаткового уповноваження, підписувати фінансові документи.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 70, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 1, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

2.9. СЛУХАЛИ:
Президент ЛРУ Самарцев Б.Б., зазначив, що необхідно змінити печатку ЛРУ. Запропонував визнати недійсною існуючу печатку ЛРУ, місце зберігання якої невідоме, та виготовити нову печатку ЛРУ, визначити відповідальним за її отримання віце-президента ЛРУ Ананьєва О.В.
Головуючий Бобров В.Л., запропонував змінити пункт ухвали в такій редакції: Визнати недійсною існуючу печатку ЛРУ та бланк ЛРУ, місця зберігання яких невідомі, виготовити нову печатку №1 громадської організації “Ліга радіоаматорів України”, розробити новий бланк ЛРУ, визначити відповідальним за отримання печатки та виготовлення бланку ЛРУ президента ЛРУ Самарцева Б.Б.

УХВАЛИЛИ:
Визнати недійсною існуючу печатку ЛРУ та бланк ЛРУ, місця зберігання яких невідомі, виготовити нову печатку №1 громадського обєднання “Ліга радіоаматорів України”, розробити новий бланк ЛРУ, визначити відповідальним за отримання печатки та розробку бланку ЛРУ президента ЛРУ Самарцева Б.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 70, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 1, Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

2.10. СЛУХАЛИ:
Бобров В.Л. зазначив, що є пропозиція від Президента ЛРУ Самарцева Б.Б., про визначення Президента ЛРУ Самарцева Б.Б., та першого віце-президента ЛРУ Ананьєва О.В., яким надати право представляти ЛРУ для здійснення реєстраційних дій.

УХВАЛИЛИ:
Надати право Президенту ЛРУ Самарцеву Б.Б. та першому віце-президенту ЛРУ Ананьєву О.В., представляти громадську організацію “Ліга радіоаматорів України” для здійснення реєстраційних дій.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 69, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 2 Не голосувало – 0.
Рішення прийняте.

2.11. СЛУХАЛИ:
Президент ЛРУ Самарцев Б.Б., запропонував затвердити таку норму представництва делегатів від обласних відділень ЛРУ на наступну Конференцію ЛРУ з розрахунку:
кількості членів ЛРУ, які своєчасно сплатили членський внесок в ЛРУ та мають пільгові умові оплати членського внеску, за останній рік перед конференцією з розрахунку:
до 50 членів – один делегат;
від 51 до 100 членів – два делегата;
від 101 до 150 членів – три делегата;
від 151 до 200 членів – три делегата;
від 201 до 250 членів – чотири делегата
тощо.
ВИСТУПИЛИ:
Виступив делегат Конференції з пропозицією - рахувати від 30 членів з шагом 30.
Виступив делегат Конференції з пропозицією - один представник від однієї області.

УХВАЛИЛИ:
Затвердити норму представництва делегатів від обласних відділень ЛРУ на наступну Конференцію ЛРУ з розрахунку:
кількості членів ЛРУ, крім Голови ОВ, чи його замісника, які своєчасно сплатили членський внесок в ЛРУ та мають пільгові умові оплати членського внеску, за останній рік перед конференцією з розрахунку:
до 50 членів – один делегат;
від 51 до 100 членів – два делегата;
від 101 до 150 членів – три делегата;
від 151 до 200 членів – три делегата;
від 201 до 250 членів – чотири делегата
тощо.
ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 69, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 2, Не голосувало – 0
Рішення прийнято.

УХВАЛИЛИ:
Від 30 членів з шагом 30 – делегат зняв пропозицію з голосування.

УХВАЛИЛИ:
Один представник від одного ОВ ЛРУ.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 3, “ПРОТИ” – 67, “УТРИМАЛИСЬ” – 1, Не голосувало – 0
Рішення не прийнято.

3.1. СЛУХАЛИ:
Оголошення, заяви.

3.2. СЛУХАЛИ:
Заключне слово Президента ЛРУ, Голови засідання на конференції та закриття засідання.
 
Головуючий на Конференції (Підпис) В.Л. Бобров

Секретар Конференції (Підпис)  С.В. Кияниця



 


 


Лічильник




© НП ООО "Тодес"    Powered by Oracle Application Server Portal 10g